FAIR & CO   /   RCM

COMPLETELY CERTIFIED AND TRANSPARANT IN THE SUPERLATIVE

Ruim 10 jaar geleden is Fair & Co opgericht als European sales office voor “The Rajlakshmi Cotton Mills“.
Destijds anticiperend op toekomstig duurzame, eerlijke en volledig transparante productie.

We werken volgens de hoogste normeringen van gecertificeerde en transparante standaarden.
De gehele circulaire en gecertificeerde keten van bio katoen zaadje tot het eindproduct. Alles rechtstreeks met en bij de bron.

Onze fabriek “The Rajlakshmi Cotton Mills” met productie locaties in Calcutta en Delhi in India.
Beide uiteraard SA 8000,Gots en Fairtrade gecertificeerd.
De verticale structuur van de fabriek voorziet in maximale controle over de “inhouse knitting, cutting, washing, finishing, dying, printing, embroidering, stitching, ironing and packing”.

RCM en Fair & Co bieden 100% Organic-Cotton producten aan ,welke dus GOTS dan wel Fairtrade gecertificeerd zijn door de gehele keten. De uitzonderlijke hoogwaardige biologische katoen wordt betrokken van “the Chetna Organic Cotton & Agriculture project”. Fair&Co en RCM zijn niet alleen de grootste afnemer, maar ook initiatief nemers en wederzijdse aandeelhouder van dit project.

We zijn trots dat we mogen bijdragen aan betere werkomstandigheden, een leefbaar en gegarandeerd loon met groeiend perspectief voor mens en milieu.

Care, commitment, contribution & collaboration

Rajat Jaipuria is de eigenaar van “The Rajlakshmi Cotton Mills” tegenwoordig RCM Organic, welke met ziel en zaligheid zijn fabrieken aanstuurt en verder uitbouwt.

Ook is hij mede initiatiefnemer van Fair & Co en RCM Europe en voorvechter van het hedendaagse sustainability and CSR beleid in de textiel.

Wij zijn trots op onze vergaande partnership en persoonlijke vriendschap.

Zijn motto luidt: “We are committed to ethical solutions and total transparency in our supply chain. We believe in contributing towards soil health, fair conditions for farmers and farmworkers and humane treatment of animals. We would like to collaborate with people whose beliefs match our vision of goodness.”

Wij sparren graag met onze klanten over wederzijdse duurzaamheid strategieën en de weg die daartoe leidt. Naast 100% Organic cotton zijn er natuurlijk legio verschillende bio blends mogelijk, eventueel onder voorwaarden met Gots. Dan wel met een gecertificeerd Organic cotton aandeel.

Het is vrij uniek dat we dit zowel voor rond- alsmede vlakbrei producties of een combinatie daarvan kunnen verzorgen. Met andere woorden van jersey t-shirts, pique polo’s, crew- & v-neck sweaters & hoodies, truien, vesten, rokjes en jurken. En uiteraard de reeds vermelde home-en nightwear collecties.

GIVE THESE KIDS A BETTER FUTURE !

MADE WITH
CARE IS
OUR BELIEF.

WE ARE HERE TO CREATE A NEW STANDARD WITH THE HIGHEST RESPECT FOR HUMAN AND NATURE…

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.